Неділя, 28.04.2024
Загнітківська ЗОШ
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 59
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

06:21
В КИЄВІ УСПІШНО ЗАВЕРШИЛАСЬ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ЗА МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ «РОЗВИТОК ГРОМАДЯНСЬКИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ В УКРА

«Від демократії як системи – до демократії як культури: сценарії розвитку громадянського суспільства в Україні з урахуванням результатів проекту DOCCU»

17-18 березня 2016 року в Національній академії державного управління при Президентові України відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція за міжнародною участю «Розвиток громадянських компетентностей в Україні».

Захід відкрили президент Національної академії Юрій Ковбасюк та директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш.

З вітальним словом до учасників звернулись Голова Національно агентства України з питань Державної служби Костянтин Ващенко, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей та віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий. Присутнім зачитали вітальний лист від голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілії Гриневич.

Конференцію організовано за результатами першої фази швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU», що впроваджується Національною академією державного управління при Президентові України, Цюріхським педагогічним університетом (Швейцарія), КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти» (Київська область) та Одеським інститутом удосконалення вчителів.

Захід проводився за підтримки Адміністрації Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України, Національного агентства України з питань державної служби, Національної академії педагогічних наук України.

Участь в конференції взяли більше 180 підготовлених в рамках проекту майстер-тренерів, педагогічних працівників, державних службовців та працівники органів місцевого самоврядування, які пройшли навчання з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ). Серед учасників конференції були представники громадських організацій, науковці, журналісти та представники міжнародних інституцій.

Конференція дала унікальну можливість для обміну досвідом з формування та розвитку громадянських компетентностей. Форум був спрямований на обговорення шляхів  переходу від демократії як системи до демократії як культури. Учасники фокус-груп «Державні службовці», «Керівники шкіл» та «Учителі» обговорювали сценарії розвитку громадянського суспільства в Україні з урахуванням результатів проекту DOCCU.

Значну увагу під час обговорення приділено питанням взаємодії влади, громади та освітніх установ у впровадженні громадських ініціатив та реформуванні державної влади на місцевому рівні.

За результатами роботи конференції сформовано та ухвалено рекомендації органам державної влади та органам місцевого самоврядування щодо впровадження і розвитку громадянських компетентностей в Україні.

Дякуємо всім учасника, доповідачам, модераторам та команді проекту DOCCU та баємо успіхів у розвитку громадянських компетентностей в Україні!

Переглядів: 519 | Додав: sacha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz